4 kandungan bahan utama Vivix Shaklee yang buat ramai orang jatuh cinta

Kandungan utama Vivix Shaklee

4 kandungan bahan utama Vivix Shaklee yang buat ramai orang jatuh cinta

Pernah tak korang dengar tentang Vivix Shaklee? Vivix Shaklee merupakan produk makanan tambahan Shaklee yang sangat premium dan eksklusif. Dengan izin Tuhan, ia telah membantu ramai insan yang memerlukan dengan memperbaiki taraf kesihatan mereka. Banyak testimoni yang telah dikongsikan oleh penggunanya.

Apa yang hebat sangat pasal Vivix ni? Jawapannya, kehebatan Vivix Shaklee terletak pada kandungan resveratrol bahan semulajadinya. Setiap kandungan bahan dalam vivix Shaklee mempunyai kehebatan tersendiri. Antioksida yang diadun bukanlah sebarangan. 4 kandungan bahan utama Vivix Shaklee tu ialah:

 

1. Muscadine Grape (Anggur Muscadine)

Anggur Muscadine / Anggur Muskat, adalah anggur liar yang sangat istimewa kerana kandungan dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksida dan mempunyai ciri-ciri anti-radang. Jika dibandingkan dengan anggur jenis lain, Anggur Muskat mempunyai 40 kali ganda lebih Polifenol yang terbukti berfaedah untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah, dan membantu melambatkan proses penuaan. Anggur Muskat ni juga mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser dan juga sebagai anti-virus serta anti-bakteria.

 

2.Purple Carrot (Lobak Ungu)

Purple Carrot merupakan sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytochemical. Purple carrot ni juga mengandungi anthocyanins iaitu antioksidan yang sangat mustajab. Anthocyanins ni bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit jantung serta penyakit-penyakit kronik yang lain. Asid klorogenik yang ada dalam purple carrot ni bertanggungjawab mengurangkan paras gula dalam darah.

 

3.Elderberry Europe (Elderberi Eropah)

Nama saintifik bagi Elderberry ini ialah Sumbucus Nigra. Buah ni banyak tumbuh di kawasan Eropah, Amerika Utara, Asia dan Benua Inggeris. Elderberry ni sudah lama digunakan dikalangan pengamal perubatan tradisional. Kandungan Vitamin C yang tinggi di dalamnya membuatkan jus elderberry sangat bermanfaat dalam mengubati penyakit yang disebabkan oleh jangkita (infection) daripada virus dan bakteria. Selain itu juga, manfaat daripada jus elderberry ni ialah kemampuan untuk mencegah dan mengubati kanser, mampu meningkatkan sistem imunisasi tubuh badan manusia, berupaya menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung, membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes dan meningkatkan kesihatan jantung serta ginjal.

 

4.Japanese Knotweed

Japanese Knotweed dikenali dengan nama saintifiknya Polygonum Cuspidatum, adalah tumbuhan berasal dari asia. Ia juga ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun ni adalah sumber komersial Resveratrol. Ia sering digunakan kerana manfaatnya untuk melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet serta membantu dalam proses mengurangkan berat badan.

Vivix bertindak sehingga kedalam sel badan terus kepada DNA dalam sel. Ia bagi memastikan sel badan kita kuat. Fungsi utama vivix adalah sebagai ANTI-OKSIDA, ANTI-KERADANGAN dan ANTI-PENUAAN. Kandungan bahan dalam vivix Shaklee memainkan peranan bagi memastikan fungsinya memenuhi keperluan kesihatan.

Badan kita ni terdedah kepada persekitaran, tekanan dan diet pemakanan yang tak menentu. Gaya hidup setiap hari yang semakin kurang berkualiti. Faktor ni semua menyumbang kepada radikal bebas dalam badan.

Radikal bebas ni kalau terlampau banyak dalam badan, boleh merosakkan kesihatan. Ia akan berkumpul dan akan rosakkan sel sel badan seperti DNA. Setiap hari kalau kita terdedah kepada persekitaran yang tak sihat dan stress makin banyak, sel akan rosak dan berkumpul dalam badan dan kesihatan boleh terjejas. Salah satunya bila mana sel kanser boleh membiak dengan cepat. Sebab tu orang kanser ni tak boleh stress.. Nauzubillah.

Sebab itulah vivix shaklee direka mengandungi campuran polifenol semulajadi untuk melindungi dan membaiki DNA yang rosak akibat radikal bebas dan memperlahankan penuaan sel.

Hasil kajian yang telah dilakukan dalam makmal mendapati, 4 kandungan bahan dalam vivix Shaklee yang utama berfungsi mengaktifkan sistem pertahanan sel, meneutralkan radikal bebas dan juga melambatkan perkembangan AGE protein yang menyebabkan kita tua sebelum usia. Ini lah rahsia awet muda.

Keempat-empat bahan semulajadi ini sangat bermanfaat dan telah digunakan oleh banyak pengamal perubatan di negara lain dalam membantu memberikan taraf kesihatan yang lebih baik. Semoga info ini dapat membantu korang.

 

Untuk konsultasi dan mendapatkan produk keluaran Shaklee boleh klik sini

Untuk mendaftar sebagai ahli dan mendapat diskaun untuk setiap produk keluaran Shaklee klik sini 

Untuk menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee klik sini

 

Nas Rubaee

Shaklee Independent Distributor

016-3621515

4 kandungan bahan utama Vivix Shaklee yang buat ramai orang jatuh cinta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Open chat
WhatsApp Kami